Louise Hansson var otröstlig efter lagkappen. Foto: Bildbyrån

Diskning räddade svensk finalplats i lagkapp

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson, Ida Marko-Varga, Ida Lindborg och Nathalie Lindborg fixade en finalplats i damernas lagkapp 4x100 meter frisim vid EM. Det svenska laget tog den åttonde och sista finalplatsen sedan Israel diskats.

– Vi är ju vidare och det var det som var det viktiga nu under morgonen, säger Nathalie Lindborg till TV12.

Nathalie Lindborg simmade den sista sträckan och förde Sverige till en sjätteplats i heatet med den totala tiden 3.43,25.

– Jag kom in fel i växlingen och fick simma igång mig. Det kändes på slutet att jag stumnade lite, säger hon.

Louise Hansson inledde lagkappen medan Ida Marko-Varga och Ida Lindborg simmade sträcka två respektive tre. Hansson var långt ifrån sitt personliga rekord när hon noterade 56,10.

Herrarna utslagna

– Den sämsta tiden jag gjort på väldigt länge. Jag vet inte vad som går fel, det går sämre och sämre ju mer jag tävlar och jag vet inte vad jag ska göra, säger Hansson.

Den svenska tiden var den nionde bästa men eftersom Israel diskades i det första försöksheatet knep Sverige den åttonde och sista finalplatsen.

I finalen i kväll tävlar också Nederländerna, Italien, Danmark, Frankrike, Spanien, Schweiz och Finland.

De svenska herrarna med Christoffer Carlsen, Isak Eliasson, Robin Andreasson och Daniel Forndal i laget blev utslagna i försöket. Tiden 3.18,70 räckte bara till en tionde plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.