Kanonlopp av Sjöström – trea i världen i år

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström fortsätter imponera på simningen under SM. Hon varvar korta och långa distanser och dominerar i alla. Under 50 meter frisim visade hon att hon även där är att räkna med på VM, Sjöströms tid 24.20 var inte bara årsbästa – det var dessutom tredje bästa tid i världen i år.

Fjärde guldet är i hamn för Sarah Sjöström. Denna gång plockade hon hem guldet på sprintdistansen 50 meter frisim med tiden 24.20 – över sekunden före tvåa i loppet Magdalena Kuras, 25.56.

– Det var väldigt överraskande faktiskt, säger Sjöström efter loppet.

SM-veckan

Tiden var inte bara en putsningen av årsbästa med 22 hundradelar utan även ett tecken på att Sjöström kan bli att räkna med även på 50 meter frisim under VM. Sjöström är med tiden tredje bäst i världen i år. Bara systrarna Cate och Bronte Campbell från Australien är bättre.

– Jag har lite att jobba på när det kommer till de första 25 meterna när det kommer till de tjejerna.

– Gör jag en riktigt bra start så kan jag vara med och fajtas på VM.

Tränare Carl Jenner var också imponerad av Sjöström simning.

– Hennes första 5 var det snabbaste hon någonsin gjort. Det är ett bra formbesked att farten finns.  säger han.

Tungt för Skagius

Om det gick lekande lätt för Sjöström så var det tyngre för Johannes Skagius. Trots att redan det blev ett guld på 50 meter bröstsim så var det en mycket besviken Skagius efter loppet.

– Det känns stressigt, jag får varken upp greppet eller frekvensen och då blir jag stressade. Så det var så där.

Vad beror det på?

– Mitt sjukdomsår förra året, då kunde jag inte träna som jag ville.

Nya mästare i lagkapp

Den tredje dagen avslutades med att Väsby fick lämna tronen på 4x200 meter frisim för damer. Sedan 2002 har det blivit idel SM-guld för Väsby men i år var Trion det snabbaste laget med tiden 8.23.34 och det var de här som fixade guldet: Alba Forés, 2.04.36, Amanda Granborg 2.12.52, Ida Marko-Varga 2.01.38 och Moa Ståhl 2.05.08. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet