Kanonöppning i försöken för Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

VM i simning inleddes med försök på 100 meter fjärilsim, Sarah Sjöströms paradgren. Simstjärnan var överlägsen sina konkurrenter och imponerade sig vidare till semifinal.

23-åringen fick en stark start på bana fyra. Hon ledde i vändningen och hela vägen in i kaklet. Tiden? 55.96.

– Hon är bara tiondelar över mästerskapsrekordet. Fullständigt överlägsen. Halvsekunden snabbare än näst bästa konkurrent amerikanskan Kelsi Worrel, säger SVT:s expertkommentator Staffan Lindeborg.

Faktum är att Sjöström öppnade snabbare än när hon tog guld och slog världsrekord i Rio-OS förra året.

– Det kändes bra. Jag hade en plan att gå ut ganska hårt och sedan bara försöka ha en bra känsla på vägen hem och inte stressa. Man vet inte vilken form man är i när man dyker i på första loppet. Det är kul att vara igång, säger hon till SVT Sport.

Hansson utslagen

Landslagskollegan Louise Hansson hade det desto tuffare i sitt försökslopp. Efter en sämre start låg hon sexa i vändningen.

Vid målgång slutade hon just på sjätte plats. Tiden 58,86 sekunder räckte inte till semifinal.

– Jag började på värsta tänkbara sett. Med en så dålig uppgång får man kämpa mer och blir tröttare i slutet. Det är irriterande när man har bra tider i kroppen. Formen finns där, jag är besviken, säger Louise Hansson som nu får inrikta sig på lagkappen 4x100 meter frisim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.