Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Frölander, Sarah Sjöström och Michael Phelps. Foto: TT

Experten hyllar Sarah Sjöström: ”Det säger allt om hennes storhet”

Uppdaterad
Publicerad

Med guldet på 50 meter fjäril tangerade hon Michael Phelps medaljrekord – och blott 15 minuter senare slog Sarah Sjöström världsrekordet på 50 meter fritt.

Då kunde SVT:s expertkommentator Lars Frölander knappt tro sina ögon.

– Det är inte sant! Helt otroligt! Det är makalöst, säger Frölander.

Det var mer eller mindre klart att det skulle bli en medalj för Sarah Sjöström i dagens final på 50 meter fjäril. Frågan var egentligen bara om hon skulle lyckas bärga sitt femte raka VM-guld på distansen och om hon skulle lyckas slå ett nytt världsrekord eller inte.

Nu har vi svaren. Sjöström vann på tiden 24,77 – 34 hundradelar från hennes världsrekord och 28 hundradelar före tvåan i finalen, kinesiskan Zhang Yufei.

VM-guldet var hennes femte raka på distansen och medaljen hennes 20:e på VM i långbana. Därmed tangerar hon den amerikanske simikonen Michael Phelps rekord i antalet individuella VM-medaljer.

– Det säger allt om hennes storhet när hon till och med tangerar Michael Phelps i antal medaljer, säger Frölander som var helt tagen 15 minuter senare när Sjöström slog världsrekordet på 50 meter fritt när hon simmade på 23,61 redan i semifinalen.

– Det är inte sant! Helt otroligt! Det är makalöst, säger Frölander och fortsätter:

– Jag trodde aldrig att hon skulle göra en sån här tid i semifinalen. Häftigt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.