Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Louise Hansson ökade på den svenska medaljskörden vid kortbane-EM i Bukarest. Efter en stark avslutning tog hon silvret på 50 meter rygg. Foto: Nikola Krstic / BILDBYRÅN

Louise Hansson tog silver efter stark avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson ökade på den svenska medaljskörden vid kortbane-EM i Bukarest. Efter en stark avslutning tog hon silvret på 50 meter rygg.

Vid vändningen efter 25 meter var Hansson fyra men spurtade in till andraplatsen efter nederländskan Kira Toussaint som var överlägsen och vann på 25,82.

Det blev en stunds väntan för att se om Toussaint klarat av att hålla sig till undervattensreglerna.

– Hellre fria än fälla, säger SVT Sports expert Lars Frölander om var Toussaint bröt vattenlinjen.

– Jag hade gärna gått för guldet, vet att jag har det i mig, men jag är jättenöjd med ett silver och gjorde ett jättebra lopp, säger Hansson som hade samma tid som i semin, 26,23.

Hansson har guldchans kvar

Hansson har kvar favoritgrenen 100 meter fjäril. Där var hon näst snabbat i semifinalen som gick 40 minuter före finalen på 50 meter rygg.

– Det finns definitivt mer i kroppen, det var ett kontrollerat lopp, säger Hansson till SVT Sport efter att ha simmat på 56,47.

Tyskan Angelina Kohler var snabbast på 55,76.

– Det blir en fajt mellan henne och mig i morgon, tror Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.