Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström avstår kortbane-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström avstår kortbane-VM i Kanada i december.

OS-guldmedaljören tar ett uppehåll efter urladdningen i OS och börjar träna igen tidigast i just december.

”Man behöver den här mentala återhämtningen”, säger hon i P4 Extra.

Ett guld, ett silver och ett brons. Men det kommer att dröja ett bra tag innan Sarah Sjöström tar nästa medalj. I en intervju med P4 Extra berättar den svenska simstjärnan att hon tar en ordentlig paus innan hon drar igång träningen igen.

– VM i Budapest i slutet på juli nästa år är nästa mästerskap som jag tävlar i. Så jag sätter igång med träningen igen i december, januari någon gång, säger Sjöström i P4 Extra.

”Måste man göra”

Det långa uppehållet innebär att Sjöström inte kommer att tävla när kortbane-VM avgörs i kanadensiska Windsor mellan den 6 och 11 december.

Och en lång paus är nödvändig efter ett intensivt OS.

– Det måste man göra, speciellt efter ett OS. Efter London-OS tog det åtta veckor innan jag var tillbaka i vattnet igen. Jag tror att det kanske tar ännu längre tid den här gången. Man behöver den här mentala återhämtningen efter ett OS, säger Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.