Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Sverige precis utanför final på sim-VM – trots svenskt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska mixedlaget slog till med ett svenskt rekord i försöket på sim-VM i Fukuoka, Japan, men slutade nia totalt och missade final på 4x100 meter medley med fem hundradelars marginal.

– En jättesur niondeplats, men svenskt rekord och det visste vi att vi kunde göra. Vi hade så klart siktat på att vara i final, det är hårt att vara på fel sida, säger svenska förbundskaptenen Martina Aronsson till SVT Sport.

I laget simmade Hanna Rosvall, Erik Persson, Louise Hansson och Björn Seeliger. Rosvall satte dessutom personligt rekord på första sträckan.

Det nya svenska rekordet lyder 3:45:85.

– Jättekul. Det är alltid kul att slå svenskt rekord och lite extra speciellt i mixed för det har vi inte kört på mästerskap så länge. Så vi satsar på det här laget, säger Rosvall till SVT Sport.

Louise Hansson simmade under morgonen också 50 meter ryggsim men tog sig inte vidare till semifinal.

– Jag har ingen riktig känsla på ryggsim, vet inte riktigt hur det ska kännas. Det har varit så mycket fokus på fjärilsimmet men det är skönt att komma igång, säger Hansson efter försöket på 50m ryggsim.

”Jobbigt att inte ha något att säga till om”

50 meter ryggsim är en bonusgren för 26-åringen som simmade på tangerat säsongsbästa i morse, 28.42. Hansson hade 22:a bästa tid totalt men uppskattade att vara tillbaka i bassängen efter besvikelsen över att ha missat final på 100m fjärilsim.

– Skönt att vara tillbaka i vattnet, det kändes som att jag ville komma igång igen. Det var tufft inför finalen (100 meter fjäril) så klart, jobbigt att inte ha något att säga till om. Men efter det känns det som att jag har kunnat släppa det och skönt att komma igång igen.

– Formen är där, det vet jag, även om jag ej fått det beviset jag velat ännu, säger Hansson till SVT Sport.

Seeliger ej vidare

Björn Seeliger gjorde sin första individuella start på VM i försöket på 100m frisim. Seeliger som till vardags studerar i USA fick det inte att stämma. Hans tid 48.82 var 36 hundradelar över hans personbästa på distansen och 30:e tid totalt.

– Bra utgång men inte så bra hemgång. Bra fram tills 75 meter, jag ändrade upplägget lite men det blev inte så snabbt ut heller. Jag fastnar vid 75 meter och tappar armbågen ganska mycket, säger Björn Seeliger.

Höjdpunkter sim-VM här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.