Sarah Sjöström börjar tävla i EM på torsdag förmiddag. Foto: TT

Sjöström jagar nya guld: ”Vi är förhoppningsfulla”

Uppdaterad
Publicerad

I dag testar Sarah Sjöström för första gången den nybyggda simarenan i Netanya i Israel där europamästerskapen i simning inleds på onsdag. Den första tävlingsdagen blir dock en vilodag för Sarah.

– EM-programmet är på nytt ändrat och ingen av Sarahs fyra distanser börjar på onsdag, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark.

Sarah Sjöström kommer att simma fyra distanser och är förstås guldfavorit på alla. Det är 50 och 100 meter frisim samt 50 och 100 meter fjärilsim.

– Sarah är väl förberedd och vi är förhoppningsfulla. säger Sandmark.

Sarah Sjöström simmar torsdag morgon försöken på 100 meter frisim där hon på SM i Helsingborg nyligen satte ett nytt svenskt rekord – 51.24.

En av Sarahs OS-konkurrenter, Cate Campbell, Australien, slog dock världsrekordet på distansen i helgen och blev den första i världen att simma under 51 sekunder. Det nya rekordet lyder på 50.91.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.