Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjöström tog guld efter vass spurt

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog hem EM-guldet på 100 m fritt efter en mäktig avslutning. Hon nådde kaklet efter 52,82 och var bara 0,15 över sitt personrekord.

Ranomi Kromowidjojo ledde loppet halvvägs men orkade inte stå emot på andra halvan av sista bassänglängden och blev tvåa på 53,24.

– Det var ett spännande lopp och skönt att det gick bra igen. Jag ville gå under 53 och fokuserade bara på mitt eget lopp och koncentrerade mig på att göra en bra målgång med att hålla ner huvudet, säger Sjöström till SVT Sport och berättar att hon inte såg konkurrenterna eftersom hon andades åt andra hållet från bana 6.

Kom till mästerskapet för att få bra träning inför OS

– Vet att jag brukar kunna simma ganska snabbt trots att jag är nedtränad, men jag hoppas att det finns mer att ta av. Det kände som om jag hade kunnat simma lite snabbare första längden men det är den andra som är min styrka, funderar Sjöström som simmade 4 800 meter i morse och tar mästerskapet som träning inför huvudmålet OS i Rio.

Sjöström har nu 25 EM- och VM-medaljer på långbana. Tolv av dem är i guld. Men det saknas en OS-medalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.