Sarah Sjöström (mitten) vann finalen på 100 m fjäril under sim-EM i London 2016. Danmarks Jeanette Ottesen (tv) tog silver och Italiens Ilaria Bianchi (th) tog brons. Foto: TT.

Sjöströms rival gravid – missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms rival Jeanette Ottesen, 29, lägger ner simkarriären i förtid och missar sommarens VM i Budapest. Anledningen: hon är gravid i tredje månaden.

Danskan hade tänkt lägga av efter kortbane-EM i Köpenhamn i december, men graviditeten skyndar på slutet på karriären, skriver hon på sin blogg.

”Jag avslutar min karriär som elitsimmare ett tag och det är helt surrealistiskt”, skriver Jeanette Ottesen på sin blogg där hon avslöjar att hon ska bli mamma. Men hon lämnar också dörren lite på glänt.

Kanske kommer tillbaka till sporten

”Jag kan inte helt utesluta att jag kommer tillbaka till sporten, men just nu ska jag vara mamma och det vill jag göra helhjärtat, så det blir inte någon simning de närmaste åren: Sedan får vi se vad som händer”, skriver hon. Den väntande pappan är den brittiske simmaren Marco Loughran.

Ottesen har varit en av Sarah Sjöströms rivaler i bassängen på senare år. Hon tog silver bakom svenskan på både 50 meter fjärilsim och 100 meter fjärilsim vid senaste VM i Kazan för två år sedan. Simdelen av VM i Budapest, som SVT sänder, inleds 23 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.