Therese Alshammar fortsätter jaga en OS-plats. Foto: Bildbyrån

Så ska Alshammar kapa tid

Uppdaterad
Publicerad

I kväll simmar Therese Alshammar EM-final på 50 meter fritt och jakten på en OS-plats återupptas. SOK:s kvaltid till Rio är 24,71. ”Starten kan förbättras”, säger hennes tränare Johan Wallberg till SVT Sport inför finalen.

Alshammar simmade på 25,05 i går kväll vilket var den femte bästa i semifinalen.

– Det var okej, hon saknar starten. På 50 frisim är det viktigt att komma upp först alltså att ligga lite före dom andra, för sen droppar man i fart undan för undan i loppet så det saknas lite just nu.

Snabbast i går var Fran Halsall, Storbritannien, näst snabbast var Ranomi Kromowidjojo som tidigare i veckan var tvåa bakom Sarah Sjöström på 100 meter frisim.

Båda de topprankade simmarna är kända för sina snabba starter och det är just i startmomentet och under loppets inledande meter som det finns tid att hämta menar Wallberg.

– Sitter mer grejer så finns det några tiondelar att plocka men hon måste hitta flytet i starten lite bättre, för att det ska bli någon fartökning, säger Johan Wallberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.