Fast i flygplanet. Foto: TT och SVT

Världsmästaren fastnade på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Flygstoppet på Arlanda fick stopp på Jennie Johanssons EM-resa. Världsmästaren på 50 meter bröst satt fast i planet på Arlanda under eftermiddagen.

– Jag och Lars Frölander sitter här och väntar i planet, vi skulle lyft vid 11:15, men inget har hänt, säger Johansson till SVT Sport när klockan är 13:00.

På kvällen twittrade hon dock att hon har landat i London:

– Anlände säkert i London. Ser fram emot att heja på mina vänner i kväll och simma i den olympiska poolen, skriver hon.

Jennie Johansson på Twitter

En nedtränad Johansson har följt inledningen av EM hemifrån tv-soffan, men ska nu ned och tävla på lördag och är mäkta imponerad av Sarah Sjöströms insats så här långt:

– Det är vad Sarah är kapabel till. Hon är unik på det sättet att hon kan simma fort trots att hon är inne i en hård träningsperiod. Hon är van att träna hårt och köra långa pass.

Johansson själv har också tränat hårt och åker till London utan större förväntningar.

– Det har kännst konstigt att följa EM via tv:n. Det ska bli skönt att få tävla, men det är ett speciellt mästerskap med tanke på OS. Jag kommer inte fokusera på tider eller resultat med tanke på den situation jag är i nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.