Kristof Milak slog nytt världsrekord på 200 meter fjäril. Foto: Bildbyrån

Världsrekord av Milak på 200 meter fjärilsim

Kristof Milak slog till med ett riktigt kanonlopp i finalen på 200 meter fjärilsim på VM i Budapest.

Den 22-årige ungraren vann finalen överlägset och slog nytt världsrekord med tiden 1.50,34.

Ungern tog sitt första VM-guld på sim-VM i Budapest i finalen på 200 meter bröstsim. Kristof Milak var överlägsen i finalen och vann med tre sekunders marginal. Efter 100 meter var ungraren hela 0,99 sekunder under världsrekordet.

Hemmasimmaren Milak frälste hemmapubliken när han gick i mål på tiden 1.50,34 och slog därmed sitt egna världsrekord. Det tidigare världsrekordet var 1.50.73. Stort jubel utbröt i arenan efter loppet och Milak var märkbart tagen av segern.

– Publiken var fantastisk. Det här är mitt hem, min bassäng, jag tränar här. Jag ville verkligen göra något stort för de här fantastiska människorna, säger Milak efter tävlingen.

Silvermedaljen tog fransmannen Leon Marchand hem och på tredjeplats kom japanen Tomoru Honda.