Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Johansson om den olycka som gör att han missar VM Foto: SVT/Bildbyrån

Victor Johansson missar sim-VM efter golfbilsolycka: ”Stoppade träningen helt”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Johansson missar sommarens sim-VM.

Ett beslut han fattat till följd av en golfbilsolycka under våren.

– Jag var tvungen att stoppa träningen helt efter det, berättar han för SVT Sport.

Victor Johansson har minst sagt varit otursförföljd de senaste åren. Skador och sjukdomar har avlöst varandra. Denna gång menar han dock att man kan argumentera för att det är hans eget fel. Det är nämligen en olycka med en golfbil i påskas som gör att Johansson inte kommer delta på VM i sommar.

– Vi åkte hem till en av mina rumskamrater över påskhelgen och de hade en golfbil. På morgonen skulle han ge oss en rundtur i kvarteret, och efter det skulle han vara lite cool och kör upp på en gräsplätt och säger: ”Håll i er”. Vi tror att ena hjulet fastnade i lite lera, och 300-400 kilo grabbar trycktes åt ett håll. Golfbilen välte och alla skadade sig, säger han till SVT Sport.

”Det var klantigt”

Det som först inte verkade röra sig om någon allvarligare skada visade sig vara en revbensfraktur och en delvis kollapsad lunga. Det stoppade simstjärnan från all tråning under sex, sju veckor.

– Det var klantigt och väldigt tråkigt att det blev så. Det tar tid att bygga tillbaka det man förlorat över en så lång period.

Med en dryg månad kvar till VM störs Johansson inte längre av skadan, men han har tillsammans med sitt team bestämt sig för att stå över mästerskapet, då han inte anser sig ha nog med tid för att komma tillbaka i form. I stället siktar han mot nästa år, med OS i Paris som höjdpunkt.

– Jag ska vara i form i februari för att OS-kvala och sedan i juli, augusti så gäller det, säger Johansson.

Victor Johansson deltog i OS 2021, och blev då tia på 800 meter.

SVT sänder sim-VM 23-30 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.