Sarah Sjöström går in i VM i morgon. Foto: TT Nyhetsbyrå

Sjöström med blygsam VM-målsättning

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, när sim-VM inleds i Kazan, kliver Sveriges största stjärna, Sarah Sjöström, in i hetluften direkt.

”Det är skönt att få börja med sin bästa distans och förhoppningsvis blir det en positiv start på mästerskapet”, säger hon.

100 meter fjärilsim är distansen det handlar om och det är här Sjöström har skördat flest framgångar genom åren. Hon är regerande världsmästare och tidigare i år slog hon, till sin egen förvåning, Europarekord på distansen. Då, efter rekordet, mer eller mindre lovade hon världsrekord på VM men så här precis innan mästerskapet drar igång är Sjöström lite mer försiktig.

– Först och främst gäller det att ta sig till final och i en final kan mycket hända. Många brukar kunna förbättra sig mycket när dom kommer till ett VM, säger hon.

Sim-VM 2015

En sekund före världstvåan

Men för att hota svenskan behöver dom andra förbättra sig ordentligt. Om man tittar på världsstatistiken i år är Sjöström över en sekund före tvåan på rankingen, danskan Jeanette Ottesen. Sarah Sjöström besegrades av just Ottesen på EM i fjol, men det är något som svenskan förmodligen inte låter hända igen.

– Jag ska bara försöka vara avslappnad så ska det nog gå bra, säger Sjöström.

Försöken och semifinalerna på 100 meter fjärilsim simmas imorgon, söndag. Finalen avgörs på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet