Sjöström uppvaktas under sitt framgångsrika VM i Kazan i somras. Foto: Bildbyrån.

Sjöström skyddas inför och under OS

Uppdaterad
Publicerad

Trycket på Sarah Sjöström under OS nästa sommar blir enormt.

”Det blir max fyra, fem minuter i den mixade zonen. Vi kommer att prioritera att hon ska få komma hem och sova”, säger Björn Folin.

– Det går att jämföra med hur det såg ut för Carolina Klüft 2004, säger Björn Folin, presschef på Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Därför kommer Sjöström att skyddas från medierna före och under Rio-spelen. Förutom kring mästerskapen – kortbane-EM i Israel i december och långbane-EM i London i maj – planerar Sjöström att bara träffa pressen vid ett tillfälle före avresan till Brasilien.

Det blir under en mediedag i Stockholm till våren.

– Det har vi bestämt tillsammans med Sarah, hennes tränare Carl Jenner och simförbundet. Det är för att hon ska få bästa möjliga chanser att lyckas, säger Folin.

Även efter OS-loppen kommer möjligheterna att intervjua den 22-åriga simstjärnan att vara begränsade. Mycket på grund av att finalpassen i Rio inte startar förrän klockan 22, lokal tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.