Matchstraff på nyförvärvet – men Skellefteå vann

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiska nyförvärvet i Skellefteå Mark Katic assisterade till Joakim Lindströms 1-0 i ett av sina första byten i matchen. Men i den sista perioden höll han på att äventyra segern för Skellefteå, då han drog på sig ett matchstraff.

Segern var västerbottningarnas fjärde seger mot dalmasarna den här säsongen, och det dröjde bara sex minuter innan SHL:s poängkung Joakim Lindström gjorde 1-0 bakom Leksandskeepern Henrik Haukeland.

Leksand kom dock tillbaka, och passande nog så gjorde Mattias Ritola sitt första mål i sin Leksandscomeback, mot sitt gamla lag dessutom. Släkten är värst som det heter...

Men Bud Holloway såg till att Skellefteå åter satt i förarsätet efter sitt mål fram till 2-1 innan första periodslut. Det där greppet släppte aldrig Skellefteå.

Trots att Mark Katic ådrog sig en fem minuters utvisning och matchstraff för en huvudtackling i upptakten av den tredje perioden. Men Leksand förmådde inte kvittera.

Pettersson avgjorde

När sex minuter återstod avgjorde Adam Pettersson, när han slog in 3-1 bakom Haukeland.

Skellefteå befäste därmed sin fjärdeplats i tabellen.

– Vi kämpade och slet i 60 minuter, säger Joakim Lindström till C More.

Han ville dock inte prata så mycket om det kommande slutspelet.

– Ärligt talat så funderar vi inte så mycket på det. Det gäller för oss att få bra vanor, inte ta några lediga byten, och jag tycker att vi har mycket jobba på tills vi är där, säger Joakim Lindström.

Möller på väg tillbaka

Han gläds också att radarpartnern och lagkamraten Oskar Möller är på väg tillbaka till laget efter en tids privat frånvaro.

– Det betyder jättemycket. Det är verkligen kul att ha honom tillbaka. Han kommer att tillföra mycket, säger Joakim Lindström.

I Leksand var tränaren Perra Johnsson inte alltför nedslagen, trots förlusten.

– Jag måste säga att det här kändes betydligt bättre än de två tidigare matcherna. Det känns som att vi är på väg någonstans. Vi har drivet, samarbetet och även försvarsspelet skulle jag vilja säga. Totalen för det här laget såg mycket bättre ut i dag, säger Perra Johnsson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.