”Vön” fortfarande dålig efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

Skicross-stjärnan Victor Öhling Norberg kraschade och slog i huvudet under världscupfinalen i franska Megéve i lördags. – Jag har fortfarande mycket ont i huvudet och känner mig väldigt seg i kroppen, säger han till SVT Sport. 

Victor Öhling Norberg hade efter stabil och snabb åkning har tagit sig till semifinal i världscupavslutningen i Megéve. I semifinalen fick han en riktigt bra start och låg i ledning när fransmannen Bastien Midol tryckte sig upp på utsidan av Öhling Norberg i en skarp högersväng och svensken tappade balansen och kraschade.

Fallet såg först inte så farligt ut men det blev en hård smäll mot huvudet och han blev liggande länge i banan.

Världscupen i skicross

– De flesta trodde nog att det var axeln som fick en smäll och det vara bara jag som visste att det var huvudet. Det kändes först okej men blev snabbt sämre.

Minns inte mycket från lilla finalen

Den svenske läkaren på plats Jakob Swanberg försökte att hinna fram till olycksplatsen men ”Vön” var då redan på väg upp i backen för att köra lilla finalen. Något han inte kommer ihåg mycket från.

– Jag trodde jag tog starten och var i ledning. Blev väldigt fundersam när jag låg sist och inte fattade hur det gått till. Det är det enda jag kommer ihåg från racet.

Nere i målområdet undersöktes han sedan av landslagsläkaren som snabbt konstaterade att ”Vön” inte borde ha åkt lilla finalen och att han fått en hjärnskakning.

Hoppas på snart comeback

Öhling Norberg är nu hemma i Åre och vilar upp sig men det är långt ifrån bra.

– Just nu är det väl okej men det går väldigt mycket upp och ner. Jag får riktiga dippar ibland där jag mår väldigt dåligt.

Trots att han fortfarande mår dåligt så siktar han på en comeback på SM om två veckor.

I fjol tog han hem den totala världscupen. Han satsade på att upprepa den bedriften den här säsongen men några mindre bra race i slutet, samtidigt som fransmannen Jean Frederic Chapuis i princip var oslagbar, gjorde att han slutade tvåa. På världsmästerskapet i österrikiska Kreischberg blev det en bronsmedalj så säsongen är han ändå nöjd med.

– Det har gått väldigt bra för min del och jag är nöjd förutom med några misstag i slutet. Chapuis var det inte mycket att göra åt. Han är en värdig vinnare i år men tanke på hur han har kört. Men nästa år ska jag vara med och utmana igen. Nu ska jag bara först vila och bli frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skicross

Mer i ämnet