Guldet blev till brons för ”VÖN”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Öhling-Norberg var i ledning nästan hela skicrossfinalen men en miss på slutet blev kostsam. Det blev ”bara” VM-brons för svensken.

Filip Flisar, Slovenien, vann oväntat. Jean Frederic Chapuis tog silvret och VÖN fick alltså bronset.

Det var en djupt besviken Victor Öhling Norberg som hängde med huvudet i målfållan efter finalen.

VM i freestyle/snowboard

– Det känns som att jag har förlorat ett guld och vunnit ett brons just nu. Det känns inte så bra, säger han till SVT Sport.

Guldet var nära när missen kom.

– Jag körde bort mig. Jag blev trött i huvudet, trött i benen, man ligger först, man vet att man har de snabbaste killarna bakom sig...jag kunde inte hålla dem bakom mig i dag. Det var trist, säger ”VÖN”, som dock tror att han snart kan glädjas åt bronset.

”Fantastisk tävling”

– Han förlorade ett guld i en liten kritisk hundradel men han har gjort en fantastisk tävling ändå, säger förbundskapten Eric Iljans till SVT Sport.

– Han missade en dämpning på en rulle och tappade lite fart, förklarar Iljans missen.

– Det känns som han slarvade bort guldet men han får vara glad över bronset, det är inte fy skam, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Tävlingens två andra svenskar åkte ut tidigare, Viktor Andersson redan i åttondelsfinal. Michael Forslund hade ledningen i sin kvartsfinal men kom fel i allra sista hoppet och blev omkörd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i freestyle/snowboard

Mer i ämnet