Elisabeth Högberg Foto: Bildbyrån

Coviddrabbad Elisabeth Högberg missar världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Hon fick chansen.

Men går miste om den.

Elisabeth Högberg har testat positivt för covid-19.

Skidskytten Elisabeth Högberg, som kört i IBU-cupen den här säsongen där hon blev totaltvåa, gavs en friplats till helgens världscupavslutning i Holmenkollen. Kort efter att hon hade landat i Norge visade det sig att PCR-testet hon tog på Münchens flygplats var positivt för covid-19.

– Det var fruktansvärt att få reda på det. Speciellt när man inte känner något, utan det kommer som en chock på flygplatsen och man måste åka hem igen, säger Elisabeth Högberg till Östersunds-Posten.

35-åringen har inte kört i världscupen sedan 2020. Hennes bästa placering i världscupen är en åttondeplats från säsongen 2014/2015.

I damernas sprint i morgon i Holmenkollen kör systrarna Elivra och Hanna Öberg, Mona Brorsson, Stina Nilsson, Linn Persson, Emma Nilsson – och Ingela Andersson som fick Högbergs plats i startfältet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.