Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här avgörs masstarten i sista skyttet Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Jesper Nelins succé fortsätter i Boden: Tog hem masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nelin har levererat rejält under SM-veckan.

I går blev det sprintguld och i dag följdes det upp med seger i masstarten.

– Jäkligt bra start med två guld, säger Nelin till SVT Sport efter tävlingen.

Sebastian Samuelsson satsade på att revanschera sig efter fjärdeplatsen från gårdagens sprint – men det blev en tuff start.

Stjärnan inledde med två bom i första skyttet medan gårdagens sprintsegrare Jesper Nelin och tvåan Henning Sjökvist sköt fullt.

Den sistnämnde fortsatte prestera på vallen i andra skyttet och gick ut i ledning – 24 sekunder före Nelin som bommade ett skott och 27,1 före Samuelsson som lyckades klättra rejält i fältet efter första skyttet.

Avgjordes i sista skyttet

I tredje skyttet kastades det om rejält i toppen. Henning Sjökvist stod för två bom medan Viktor Brandt gick upp i ledning efter fullt skytte – med Nelin i hasorna och Samuelsson 19 sekunder efter.

Inför sista skyttet var det helt öppet kring vem som skulle dra det längsta strået i masstarten. Brandt, Nelin eller Samuelsson.

”Jäkligt bra start”

Även där blev det problem för Samuelsson som stod för tre bom. Det stod därför mellan Viktor Brandt och Jesper Nelin som noterades för en bom var. Där var gårdagens sprintvinnare Nelin starkast i spåret och vann med 14,6 sekunders marginal.

– Jäkligt bra start med två guld. Segt i spåret men jag höll ihop det fint på vallen i dag också. Överlag ett bra lopp, säger Nelin till SVT Sport.

I morgon väntar singelmixedstafett med start 10.30.

HERRARNAS MASSTART 15 KM

1. Jesper Nelin, Östersund IF, 42:11,8 (2 bom)

2. Viktor Brandt, I 2 IF, +14,6 (3 bom)

3. Sebastian Samuelsson, I 21 IF, +59,2 (6 bom)

4. Peppe Femling, Piteå Skidskytte Klubb, +1:04,2 (4 bom)

5. Henning Sjökvist, Östersund IF, +1:05,9 (4 bom)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.