Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här skjuter Sara Andersson om guldet i sista skyttet. Foto: SVT

Sara Andersson sköt om guldet i sista skyttet – blev utan medalj: ”Var för dålig”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Andersson slutade fyra i masstarten över 9 km vid JVM i Otepää. Hon hade guldläge inför det sista skyttet men en bom blev kostsam.

– Jag är besviken och ville mer i dag. Det kändes väldigt bra i åkningen och jag kände mig pigg men i en sådan här tävlingsform är det på skjutvallen det avgörs och där var jag för dålig i dag, säger Andersson till SVT Sport.

Vid det sista skyttet sköt ledande Sonja Leinamo bort sina chanser med två bom. Det öppnade för de andra. Dock missade Andersson ett skott och gick ut som femma – 25 sekunder från täten och 15 sekunder från pallen.

”Sköt ändå om det i sista”

– Jag sköt ändå om det i sista men det blev en bom för mycket för att det ska bli något bra, säger Andersson som igår tog guld i sprinten i U23-klassen.

Andersson jagade på det korta spurtvarvet över 1,5 km men lyckades aldrig nå pallen. Hon slutade fyra elva sekunder från pallen och medaljerna efter fyra bom totalt.

Började med att missa sitt allra första skott

Sara Andersson missade sitt allra första skott i liggande och fick börja med att jaga. Efter det första skyttet var hon elva och hade då 25 sekunder fram till täten efter en straffrunda.

Efter det andra liggande skyttet, där 21-åringen från Mora sköt fullt, hade hon avancerat till fjärde plats – bara 14 sekunder från täten.

Efter två bom i det tredje stående skyttet åkte Andersson ut som trea efter att det varit bommar i massor i fältet. Hon var då 31 sekunder efter täten.

Resultat 9 km JVM U23 Otepää:

1) Julia Kink, Tyskland, 29.19,8 (2)

2) Ema Kapustova, Slovakien, + 0,8 (2)

3) Fany Bertrand, Frankrike, 6,6 (1)

4) Sara Andersson, Sverige, 18,1 (4)

57) Stina Nilsson den yngre 6.21,2 (6)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.