Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se norska stjärnans känslosamma intervju efter tunga tävlingen Foto: SVT

Tungt tapp för Tandrevold i totalen – gör tårfylld intervju: ”Var lite mycket...”

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Landmark Tandrevold har haft det tungt i skyttet senaste månaden. I dag blev norskan dessutom av med ledningen i den totala världscupen.

– Det har varit lite mycket den senaste tiden, säger en tårögd Tandrevold till SVT Sport.

Ingrid Landmark Tandrevold har varit i ledning i den totala världscupen nästan hela säsongen, men efter ett blytungt VM och en tuff period på andra sidan Atlanten ser segern ut att rinna norskan ur händerna.

Tandrevold ledde totalcupen med sju poäng inför lördagens jaktstart – men i stället för en norsk revansch blev det ytterligare en italiensk triumf.

Vittozzi tog hem sin andra raka världscupseger och tar därmed över ledningen i den totala världscupen.

– Det var en stor dag för mig, säger Vittozzi.

”Priviligierad situation”

Inför den avslutande masstarten skiljer det 61 poäng mellan Tandrevold och Vittozzi. Det innebär att om norskan vinner, får Vittozzi inte vara bättre än tolva för att totalsegern ska gå till Tandrevold.

– Det är en väldigt priviligierad situation att vara med och kämpa om en gul tröja. I morgon ska jag bara göra så gott jag kan och faktiskt ha kul, avslutar Tandrevold.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.