Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sköna beskedet: ”The Mauler” får sin titelfajt

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson får sin efterlängtade titelfajt. Trots att han blev tvungen att avstå mötet med Jon Jones på grund av skada har svensken nu blivit lovad att få möta vinnaren mellan Jones och Daniel Cormier.

27:e september skulle ursprungligen Alexander Gustafsson gått en titelfajt mot rivalen Jon Jones, men i slutet av juli kom beskedet att svensken var skadad och tvingades till operation.

Istället fick David Cormier chansen att möta Jones. Nyligen fick Jones problem med en skada och fajten är nu framflyttad till 3januari.

Tidigare har det varit ovisst om Gustafsson verkligen skulle få chansen att möta vinnaren mellan Cormier och Jones i en titelfajt, men nu står det klart att svensken får göra det.

– Jag och mitt team hade ett grymt snack med stora bossen Mr. Lorenzo Fertita (UFC:s VD, förf. anm). Jag blev lovad att jag kommer få möta vinnaren mellan Jones och Cormier om titeln och att det kan ske i Sverige, skriver Gustafsson på sitt Facebook-konto.

Nu vill han att de svenska fansen visar framfötterna under UFC-galan i Globen 4:e oktober, för att chanserna att få den stora titelmatchen i hemlandet ska öka.

– Vi måste visa UFC att vi verkligen kan fylla en arena för 60 000 åskådare och visa vilken stämning de kan förvänta sig när vi slår publikrekordet för en sporttävling i Sverige, skriver Gustafsosn vidare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.