Nils van der Poels konkurrent Jorrit Bergsma inför OS: ”En stor utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Nils van der Poels VM-succé är svensken stor favorit inför OS nästa vinter.

VM-tvåan på 10 000 meter, Jorrit Bergsma, har dock inte gett upp.

Men han vet att det blir svårt att slå svensken.

– Det är en stor utmaning som väntar, säger han – men tänker inte ta efter van der Poels upplägg.

Skridskor är en stor sport i Nederländerna, och Nils van der Poels succé har satt skräck i det skridskotokiga landet.

Och efter van der Poels framgångar under VM i Heerenveen så verkar en del nederländska journalister redan gett upp tanken om att det ska kunna bli ett oranget OS-guld på 10 000 meter i Peking-OS nästa vinter. Exempelvis ställde en reporter från public service-bolaget Nos frågan om ”Guldmedaljen på 10 000 meter nästa år redan är förlorad?”

– Nej, inte alls. Men det är en stor utmaning som väntar mig, och jag och teamet ska se hur vi löser det. Vi ska staka ut riktningen för nästa år och säkerligen sätta in en attack, svarade Bergsma, som dock inte verkar vara sugen på att ta efter van der Poels speciella träningsupplägg:

– Man får inte konstla till det för mycket och tappa det man har. Det som funkar för den ene funkar inte alltid för den andre. Nu är det upp till mig och teamet att dra upp en strategi för nästa år.

DOKUMENT: Nils van der Poel – en sällsynt fågel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.