Släkten är värst, Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen Malmö har det fortsatt tufft i SHL. Borta mot Djurgården kom fjärde raka förlusten efter att Malmösonen Robin Alvarez spelat en viktig roll i Stockholmslagets 3–0-seger.

Född i Malmö och med sju säsonger bakom sig i Redhawks. Sedan en säsong tillbaka spelar dock Robin Alvarez i Djurgården, och i eftermiddag sänkte han sitt gamla lag.

Efter en tekning i offensiv zon och en något tilltrasslad situation landade pucken hos Alvarez som stänkte in 1–0 för hemmalaget Djurgården, bara fem minuter in i den första perioden.

SHL

I övrigt var det en anfallsrik period där Malmö vann skotten med 17–12.

Men likväl kunde Djurgården utöka i andra perioden efter en snabb omställning. Malmös anfallskedja hamande på efterkälken, Djurgården kom tre mot två och Matt Anderson satte 2–0.

Onödigt matchstraff

Malmö hade tre raka förluster inför dagens match och var märkbart frustrerat. Henrik Hetta sänkte onödigt Marcus Högström utan att pucken var i närheten och tilldömdes matchstraff.

Efter det förmådde Malmö aldrig resa sig, det gjorde dock Högström som fastställde slutresultatet 3–0 i öppen kasse.

Fjärde raka förlusten för nykomlingen Malmö som är fortsatt utan poäng på bortais i årets SHL.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet