41-årige Frölander till final

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Sarah Sjöström var förstås snabbast i försöken på 100 meter fjäril vid sim-SM i Sundsvall. Hennes tid, 58,99, var mer än en sekund snabbare än Louise Hanssons. Hansson såg till att bli juniormästare i sitt försöksheat.

I kvällens final utmanar Sjöström sitt nysatta Europarekord på distansen, 56,04, som hon satte i Rom den 12 juni.

I försöken på 50 meter fjärilsim satte 41-årige Lars Frölander nästan alla unga simmare på plats. Det var bara den 16 år yngre Alexander Nyström som var snabbare, på 24,69. Frölander gick till final med näst bästa tiden, 24,74. Det är en bit från hans svenska rekord från 2008, 23,56. En annan simveteran som slutat, Stefan Nystrand, var också med. Men han slutade på en tid strax utanför B-finalen.

– Jag ställer upp ibland när jag känner för det, jag är ju ändå här eftersom jag är simtränare. Jag får se om jag ställer upp på 50 fritt, jag vill ju inte göra bort mig fullständigt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet