Inget SM-guld för EM-femman Lundqvist Foto: TT Nyhetsbyrån

Bommade skeetguldet

Uppdaterad
Publicerad

Skeetskytten Therese Lundqvist från Uppsala kom femma på EM i slutet av juni,  men bommade det efterlängtade SM-guldet i Borås.

– Jag behöver åka hem och träna ännu mer på mina dubléer, så att jag kan skjuta bättre i finalerna, sa en besviken Therese Lundqvist till SVT Sport strax efter finalen.

Hon blev ett stort framtidsnamn 2009, när hon vann såväl VM- som EM-guld för juniorer, och dessutom sköt nytt juniorvärldsrekord (74 träffar på 75 skott). 

SM-veckan sommar 2014

Therese Lundqvist gjorde OS-debut i London, där det blev en imponerande 7:e-plats, och hon hårdsatsar nu mot OS i Rio 2016.

23-åringen som nyligen  blev femma på EM, tog hem bronset i olympisk skeet på SM, men det fungerade inte som något plåster på såren.

– Just nu är jag inte direkt jätteglad, sa Therese Lundqvist.

Björnesund tog andra raka

I herrarnas final vann Andreas Björnesund, med full pott, 16 av 16.

– Det känns fantastiskt kul, särskilt eftersom det är andra raka SM-guldet. Förra gången jag vann sköt jag 16 träffar i semifinalen, så det börjar ju bli lite tradition, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2014

Mer i ämnet