Herrsegraren Mikael Henriksson under draghunds-SM, nordisk stil. Foto: Bildbyrån

Dubbelt Sundsvall i draghunds-SM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt Sundsvall i toppen när herrklassen i draghunds-SM, nordisk stil, avgjordes med en masstart på Lugnet i dag. Mikael Henriksson vann 43 sekunder före klubbkompisen John Eriksson.

– Det känns väldigt skönt. Vi satsade på att gå ut i ledningen och lyckades med det ganska snabbt. Men det var en rem på pulkan som gick sönder ute på banan, då blev jag lite orolig. Vi tappade lite fart men annars gick det bra, säger Mikael Henriksson till SVT Sport.

En hel del ekipage tappade tid efter ca sju minuters åkning, när flera hundar och åkare trasslade in sig i varandra.

SM-veckan vinter 2013

Eriksson tvåa

I samband med det fick Mikael Henriksson en lucka. Och till slut vann han alltså 43 sekunder före John Eriksson.

– Det var väldigt roligt att John fick ta andraplatsen. Han har kämpat hårt länge, det var han värd.

Trea blev Pelle Lööf, Södra Dalarnas DHK.

Dubbla vurpor för Grape

I damklassen såg Cajsa Grape, Falun, ut att gå mot seger. Men efter en vurpa vid varvningen gick Sandra Åsander, Härnösand, förbi och in på upploppet kom de båda sida vid sida.

Cajsa Grape gick förbi i innerkurvan men upp upploppsrakan råkade hemmaåkaren ut för ännu ett fall och Åsander kunde korsa mållinjen som segrare.

– Hon kom i kapp mig, då trodde jag att hon skulle hålla i det. Men så ramlade hon, så jag hade tur då, säger Åsander till SVT Sport.

Bronset gick till Sara Johansson, Kiruna.

Guld för Södersten

I 4-spanns-klassens masstart vann Catarina Södersten, Gafsele, före Elin Björk, Södra Dalarna, och Agneta Högberg, Edsbyn.

– Det är så fantastiskt. Mina hunder är riktigt bra på masstart. Det var perfekt, säger Södersten till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet