Charlotta Fougberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fougberg: ”Räcker till guld”

Uppdaterad
Publicerad

Lördag eftermiddag. Då startar lag-SM i friidrott i Borås och det kanske största namnet under lag-SM är Charlotta Fougberg som i år satt nytt svenskt rekord på 3 000 meter hinder.

– Formen är god och säsongen har startat väldigt bra. Det är en fördel med 1 500 meter hinder så jag kan dubblera med ett 5 000 meters-lopp nästan direkt efter, säger Fougberg till SVT Sport.

Och vad gäller vinstchanserna för hennes Ullevi FK är hon säker.

SM-veckan sommar 2014

– Vi har guldchans! Det gäller att alla gör sitt yttersta och gör vad de kan då det är hård konkurrens från de andra klubbarna. Gör alla det så tror och hoppas jag att det räcker till guld! Heja Ullevi, säger hon.

Att tävla i lag har sina fördelar.

-Att vi tävlar som ett lag och att den individuella prestationen ofta blir bättre då man vill att det ska gå bra för hela laget, vi ska heja fram varandra.

Du ser friidrottstävlingarna direkt i SVT 1 från klockan 13.00.

Visste du att...

... i 1906 års regelbok för friidrott fanns grenar som hopp över häst, varpa, kricketbollkastning och stångstötning.

... Svenska Friidrottsförbundet var det första idrottsförbundet som bildades i Sverige.

... det internationella friidrottsförbundet grundades 1912 i samband med solskensolympiaden i Stockholm.

... lag-SM är ett av totalt 15 SM som årligen arrangeras i friidrottssverige. Lag-SM är ett av de mest prestigeladdade där de deltagande lagen avgör vilken förening som är nummer ett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2014

Mer i ämnet