Foto: Bildbyrån

Hellner spurtade hem dramatisk skiathlon

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner spurtade hem skiathlonen över 30 km och tog hem SM-tecknet på distansen för sjätte året i rad. Hellner gick loss med Lars Nelson på slutet och kontrollerade hem spurten.

– Jag fick ett bra besked och det kvitto jag ville ha, säger Hellner till SVT efter loppet.

På det sista varvet kraschade Calle Halfvarsson i en svår utförsbacke. VM-hoppet stapplade sedan i mål men kunde glädjande nog fullfölja. Hellner beklagade Halfvarssons vurpa.

SM-veckan Örebro 2015

– Det var otur för Calle som kunde ha varit med och utmanat ända in, funderar Hellner som nu hoppas känna sig piggare och piggare under SM-veckan.

Under loppet hejades han och övriga åkare på av kung Carl XVI Gustaf som gjorde ett blixtbesök till Ånnaboda och skidtävlingen, det enda nedslag han gör under SM-veckan.

Halfvarsson blev livrädd när kraschen kom och riktade kritik mot arrangörerna, som strukit backen på första varvet eftersom den ansågs för farlig med många åkare trängades med varandra.

-Det kändes onödigt; det var en för snabb backe. Jag flög med ryggen först men landade mjukt i snön. Det var en enda gröt och min skida skar ut, säger Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet