Norberg: ”Det trodde vi inte”

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anette Norberg vann och vann och vann. Slog OS-silvermedaljörerna lag Sigfridsson, men tre förluster på de fyra sista matcherna gjorde att laget precis missade slutspel.

– Vi trodde inte vi skulle vara med så här långt, det har känts jättebra hela vägen, säger Anette Norberg till SVT Sport.

Hennes nya lag består bland andra av hennes dotter Therese och syrran Cathrine Lindahl. Therese är bara 17 år gammal och otroligt lovande.

– Tyvärr blev Tessan sjuk och har haft feber under de sista två dagarna. Hon har inte kunnat skrika och har inte varit fräsch i huvudet, berättar Norberg.

Framtidsmålet för laget har hon klart för sig – och det är inte långt in i framtiden som Norberg vill tänka.

– Vi vill försöka kvala till kvalserien, mer långsiktiga planer än så har jag inte. Främst är jag här för att Therese ska få se och lära, det är nyttigt för henne, säger Norberg.

”Väldigt lovande”

Dottern, Therese, är bara 17 år och har en lovande curlingkarriär framför sig om hon så vill.

– Hon kan verkligen bli jättebra. Hon behöver vara med lite i hetluften och ställas inför nervösa situationer som här på SM, säger Norberg.

SVT Sports expert Peter ”Peja” Lindholm är imponerad av vad han sett under SM.

– De har överraskat jättemycket och dottern är väldigt lovande. Jag tror att eftersom Anette hade en sån kort paus från curlingen så hade hon inga problem att snabbt hitta tillbaka till formen, menar ”Peja”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.