SM-veckan inledd – 255 mästare ska utses

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes SM-veckan i Sundsvall – redan på förhand en succé för både de små idrottsförbunden och Sundsvalls kommun.

255 svenska mästare ska koras i 38 idrotter. SM-veckan arrangeras i samband med SVT och värdstaden och är öppen för alla 69 förbund inom riksidrottsförbundet. Utbudet spänner från brottning till civil flygfemkamp och ger de små idrotterna en chans att synas.

– Det är ett utmärkt sätt för oss att visa upp ett antal idrotter som har svårt att få genomslag i media. När man samlar ihop alltihop på ett ställe som vi gör med SM-veckan både sommar och vinter, som är ger oss en helt annan möjlighet att täcka dem och ge dem den exponering som de under de andra 51 veckorna om året har svårt att få, säger SVT:s sportchef Per Yng.

SM-veckan

50 000 besökare

SM-veckan har funnits sedan 2009 och har växt stadigt. Sundsvalls kommun räknar med att de fyra miljoner kronor de satsat på projekt ska betala sig med råge.

– Det kommer cirka 50 000 besökare hit under veckan och tittar på våra tävlingar, säger Elisabeth Byström, projektledare Sundsvalls kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet