Sundin överlägsen över 15 km

Uppdaterad
Publicerad

Solens strålar träffar äntligen Borås gator. I regnets frånvaro slog Marika Sundin till med att fullständigt krossa motståndet över 15 km rullskidor.

– Hon håller en väldigt hög klass, jag anade att hon skulle vara favorit, men att hon skulle vinna så här stort trodde jag inte, säger förbundskaptenen Johan Ericsson.

Sundin gjorde ett relativt tidigt ryck och fick en rejäl lucka. Och avståndet till det jagande bara ökade och ökade. Hon vann till sist hela 1,19 före Linn Sömskär, på tiden 28,29.7

SM-veckan sommar 2014

– Det är enormt imponerande, säger Ericsson.

– Jag bestämde mig för två dagar sen att jag skulle köra. Det var riktigt spännande, jag chansade och körde, säger Sundin.

Tätare på herrsidan

Carl-Johan Westberg segrade på herrsidan. Men det var tätt in på målsnöret.

– Det var bara att köra, det är ett kort upplopp här så det var viktigt att ligga bra till inför spurten, säger hemmaåkaren

Förra årets silvermedaljör, Joakim Engström, låg bra till inför sista varvet men ett olyckligt fall gjorde att han tappade allt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2014

Mer i ämnet