Foto: SVT

Suverän Olsson säkrade SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson gick ut på sin andrasträcka 1.41 efter ledande Gellivare. 10 km senare växlade han till Lars Nelson – i ledning.        

Tillbaka efter sjukdom visar Olsson att formen är på gång. Idag bärgade han tillsammans med just Nelson och startande Anton Karlsson ett SM-guld i klassisk staffet för Åsarnas IK.

– Olsson visar VM-form!, utbrast SVT:s expert Anders Blomquist imponerat.  

SM-veckan Örebro 2015

Olsson körde andra sträckan och tog ikapp otroliga 1.41 på tio kilometers åkning. Sedan fick suveränen stå och vänta på att lagkamraten Lars Nelson skulle göra upp om guldet med Moras Emil Jönsson.

– Det var en rolig sistasträcka! Jag har sällan sett nåt liknande, vi stog och skrattade vid målgången tillsammans med Mora. Det var rafflande måste man minst sagt säga!, skrattade Olsson efter att guldet var bärgat.

Silver till Mora alltså, och ett jättelopp även av Emil Jönsson. Som enda åkare kunde han hänga på ledande Lars Nelson och gav honom en kamp hela vägen fram mot mål.

– Jag tänkte att jag skulle inte rusa mig utan ville hålla koll på Nelson. Men på andra varvet skulle jag ikapp, men då ökade Lars också, så jag kom aldrig närmre, berättade Jönsson.

Emil Jönsson plockade dock sekunder på Nelson, som till slut vann med 5.1 sekunder för Moraåkaren.

– Jag anade att jag borde vara lite starkare uppför men Emil var ikapp fort och var sedan så snabb på flacken att jag aldrig var lugn. Det var bara att köra så fort man kunde hela tiden, berättar Nelson.

På tredje plats kom Hudiksvall där Anders Södergren och Daniel Richardsson kämpade sig ikapp till ett brons, efter en svag förstasträcka.

Prispallen i dagens stafett

1. Åsarnas IK Lag 1

Anton Karlsson, Johan Olsson, Lars Nelson

2. Mora IK

Martin Johansson, Lars Suther, Emil Jönsson

3. Hudiksvalls IF

Fredrik Jonsson, Anders Södergren, Daniel Richardsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet