Svensk mästare i 13 gradigt vatten

Uppdaterad
Publicerad

Anton Björck-Teuscher och Ellen Olsson tog hem segern på 5000m öppet vatten simning under tisdagen.

I cirka 13 gradigt vatten avgjordes SM i öppet vatten i Selångersån i Sundsvall, 5000meter och fyra varv totalt simmade deltagarna.

– Det var ganska kallt, det sticker som tusen nålar i händer, fötter och ansikte, säger Anton Björck-Teuscher efter loppet.

SM-veckan

På herrsidan samlades täten i en klunga med sex simmare, Gustav Swedenborg drog hela loppet igenom, men i slutspurten var det fjolårsvinnaren Anton Björck-Teuscher som hade mest krafter och gick om och vann.

– Känslan är obeskrivlig, man känner att man kan gå förbi och ingen hänger på. Då känner man bara guld.

Anton firar sitt SM-guld med att ladda om inför onsdagens 1500m i bassäng.

Tredje raka för Ellen Olsson

På damsidan vann Ellen Olsson för tredje året i rad. Trots att hon haft magsjuka tidigare i veckan var hon fullständigt överlägsen. I början av loppet hängde hon på herrarna, men släppte tätklungan efter första varvet. Hon höll ifrån alla damer och alla utom sju herrar. Även Ellen kommer ladda om efter sin seger och siktar på att delta i 1500m i bassäng under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet