Foto: TT Nyhetsbyrån

Snökaoset i USA stoppar matcher

Uppdaterad
Publicerad

Snökaoset i nordöstra USA påverkar idrotten. NHL-matchen mellan Buffalo och New York Rangers har blivit uppskjuten och NFL-matchen mellan Buffalo Bills och New York Jets flyttas till Detroit.

Snöstormen i den västra delen av delstaten New York, där Buffalo ligger, har lett till stora samhällsproblem och bland annat har idrottsevenemang fått ställas in.

Ishockeymatchen mellan Buffalo och Henrik Lundqvistst New York Rangers, som skulle ha spelats kommande natt, är uppskjuten. Ett nytt datum är ännu inte bestämt.

Amerikansk fotboll-matchen mellan Buffalo Bills och New York Jets skulle ha spelats på söndag, men byter nu både stad och dag. Nu kommer matchen spelas i Detroit på måndag.

”För allmänhetens säkerheti ljuset av den pågående nödsituationen som pågår i västra New York”, skriver ligan på sin hemsida.

NFL skriver också att det för diskussioner med Röda korset om hur ligan kan stödja samhället under katastrofen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.