Söderling lekte hem Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

Robin Söderling bjöd på en sprakande tennisföreställning i Swedish Open-finalen och besegrade världssexan David Ferrer, Spanien, med 6-2, 6-2.

Söderling gjorde lite som han ville i finalen och behövde bara 67 minuter för att säkra sin andra titel i Båstad. Efter att ha lyckats bryta Ferrers serve inte mindre än fem gånger, och bjudit på otaliga dödande slag från baslinjen kunde svensken knyta näven i en segergest.

-Det gick ju bra det här. Det är helt fantastiskt att vara här. Jag längtar redan efter nästa år, säger en leende Söderling under prisutdelningen.

”En fruktansvärd slakt”

Ferrer fick matchen igenom koncentrera sig på jaga när svensken blandade sina stenhårda grundslag med stoppbollar och volleys. Enda gången han lyckades störa Söderling var vid underläge 1-4 i det andra setet. Då lyckades han i en sista viljedemonstration ta ta tillbaks ett av breaken, bara för att tappa sin serve till 2-5.

-Det var svårt att slå dig idag. Jag får komma tillbaks nästa år och försöka igen, skrattade Ferrer efter matchen.

SVT:s tennisexpert såg finalen på plats i Båstad.

-Det var en fruktansvärd slakt. Jag tror inte det hade spelat någon roll om Nadal eller Djokovic hade stått på andra sidan. Som han spelar i dag kan jag inte se att det finns någon i hela världen som kan slå honom, säger Gunnarsson.

I dubbelturneringen som också avgjordes under eftermiddagen besegrade Robert Lindstedt i par med rumänen Horia Tecau svenskarna Simon Aspelin och Andreas Siljeström med 6-3, 6-3. Matchen markerade slutet på Aspelins spelarkarriär.

Christoffer Brandt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.