SOK presenterade nya OS-namn

Uppdaterad
Publicerad

Fem idrottare fick dagen före julafton var sin julklapp av SOK.

OS-biljetten. Bland andra slopestyleåkaren Oscar Wester, som nyligen var i blåsväder men sedan bad om ursäkt.

– Hade han inte gjort den pudeln hade det inte varit bra, säger SOK:s sportchef Peter Reinebo.

Längdsprintåkarna Stina Nilsson, 20, och Hanna Erikson, 23, och Simon Persson, 22, samt slopestyleåkarna Jesper Tjäder, 19, och Oscar Wester, 18, är alla klara för OS i Sotji i februari, meddelade Sveriges olympiska kommitté på måndagen.

Den sistnämnde hamnade i blåsväder i början av december när han på Twitter skrev ett inlägg som kunde uppfattas som homofobiskt.

OS i Sotji

Han bad snabbt efter inlägget om ursäkt och kallade sig själv klantig.

”Inte så jättegammal”

– Han gjorde ju en totalpudel och är inte så jättegammal så då får man ju svälja det. En gång är ingen gång, om man gör så, säger SOK:s sportchef Peter Reinbo till TT.

– Vi regerade starkt och direkt och bad honom ta bort den biten. Vi vet, eftersom vi känner honom sedan länge, att det var som en barnslig tweet. Han kanske inte har förstått innebörden av att vara landslagsåkare, men det gör han nu, så en gång är ingen gång, säger slopestyle-sportchefen Anders Norin till TT.

”En framtidskille”

Bland sprintåkarna fick Nilsson och Erikson sina biljetter tack vare topp-åtta-placeringar, där SOK:s gräns går.

Något som Simon Persson inte har klarat.

– Simon har väl inte riktigt kommit i mål på de placeringar som hans insatser visat, men han har en niondeplats och är en framtidskille, så vi plockar honom på det nu, säger Peter Reinebo.

Britta Johansson Norgren fick däremot inte någon sprintbiljett.

– Hon är högaktuell, men det finns fler på längdsidan som också är det, säger Reinebo och menar att kommande Tour de Ski kring årsskiftet blir viktigt för de ännu inte OS-klara.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji

Mer i ämnet