Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Lindgren slutade trea i Kroatien. Foto: Arkivbild TT

Fredrik Lindgren på pallen i speedwaypremiären

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren fick en bra start på VM-säsongen. Svensken var trea i Kroatiens GP. Den trefaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik gick inte att rubba under kvällen och var överlägsen i finalen som han vann före Robert Lambert.

– Jag har saknat den här känslan hela vintern, säger Zmarzlik efteråt i Kanal 9.

Jason Doyle, som tog fyra heatvinster, var för het ut från starten och kvaddade in i luftstaketet i slutet av den första kurvan. Han hann ta sig iväg, loppet behövde inte flaggas av, och racet fortsatte med de andra förarna. Där hade Lindgren säkrat pallen. Han kunde inte på allvar utmana de framförvarande förarna.

I semifinalen var Lindgren, som tog en heatseger under kvällen, sist ut men klämde sig förbi Daniel Bewley efter den första kurvan och tog sig även snabbt förbi Tai Woffinen ut på det andra varvet efter att ha tagit en kurva snävt.

Charmade de tillresta polska fansen

Han höll sedan den viktiga andraplatsen, som gav final, bakom Bartosz Zmarzlik som var överlägsen i heatet och aldrig inblandad i någon incident på Millennie-stadion utanför Donji Kraljevec i Kroatien.

Zmarzlik drog ner jubel när han talade på polska till de tillresta fansen på stadion. 

Lindgren gick upp på prispallen med ett stort leende medan ett eldfyrverkeri lyste upp den mörka natten. Han fick ihop elva poäng. Den andre svenskan till start, Kim Nilsson, körde ihop fyra poäng.

Om två veckor avgörs nästa VM-deltävling i Warszawa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.