Stängs av i sex matcher efter smäll på AIK:are

Uppdaterad
Publicerad

I premiären slog David Gillek till Erik Andersson i ansiktet.

Nu har domen kommit.

En chockad Gillek stängs av i hela sex matcher.

– Jag fattar allvarligt talat ingenting, säger han.

Det var i premiären av superligan för två veckor sedan som det hela inträffade. Mullsjös David Gillek slog då till Erik Andersson i ansiktet, och anmäldes efter det till innebandyförbundets juridiska nämnd.

I dag kom domen: Gillek stängs av i hela sex matcher. Gillek hade svårt att förstå beslutet när det kom.

Superligan herr 2014-15

– Jag är sjukt chockad. Jag höll på att svimma och fattar allvarligt talat ingenting, säger han till jonkopingsposten.se.

Juridiska nämnden skriver i sin dom att de har gjort bedömningen att Gillek medvetet slagit Andersson i ansiktet.

”Försvårande omständighet”

”JN konstaterar att Gillek hade kunnat avbryta sitt angrepp, men istället väljer att fullfölja. Med anledning av att spelat varit avblåst har motståndaren varit oförberedd på att slaget skall komma, något som vid bedömningen får anses som en försvårande omständighet” skriver de.

Gillek tänker göra vad han kan för att ändra på domen.

– Sex matchers avstängning… det är en fjärdedel av säsongen. Vi (Mullsjö) kommer att skicka in en överklagan till Riksidrottsnämnden snarast, säger han till JP.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superligan herr 2014-15

Mer i ämnet