Foto: Bildbyrån

Prinsen med straffvikt när STCC är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Sommaruppehållet är över och STCC är tillbaka med sin femte deltävling – och efter ett års uppehåll är även Kanonloppet i Gelleråsen tillbaka i STCC-kalendern. På plats finns återigen Prins Carl Philip som tog en överraskande seger i Falkenberg.

Sommaruppehållet är över och STCC är tillbaka igen, nu med sin femte deltävling. Prins Carl Philip, som tog en överraskande seger i STCC i Falkenberg, är på plats i Karlskoga. För prinsen innebär det extra vikt när mästerskapet drar igång igen i helgen.                                                               

”Jag har fortfarande kvar känslan efter segern som jag kommer bära med mig i helgen. Jag gillar verkligen Karlskoga-banan, jag har haft bra resultat här tidigare och siktar på att fortsätta ta starka poäng i helgen”, säger prinsen i ett pressmeddelande.

STCC 2015

Straffvikter införs                                      

Efter Falkenberg togs beslutet att de bästa förarna ska köra med straffvikter i de resterande tre deltävlingarna. I Karlskoga handlar det om Thed Björk, Fredrik Ekblom, Fredrik Larsson, Richard Göransson och skrällvinnaren i Falkenberg, prins Carl Philip Bernadotte.

Tävlingen på Gelleråsen är den första av tre deltävlingar som återstår. Solvalla och Ring Knutstorp avslutar säsongen.

Sändningstider

Lördag 15/8

Play 13.55–17.10

Söndag 16/8

SVT2 18.00–19.00

Ställningen i förarmästerskapet

1. Thed Björk, Volvo, 208 poäng

2. Fredrik Ekblom, 199

3. Fredrik Larsson, 188

4. Richard Göransson, 128

5. Mattias Andersson, 118

6. Emma Kimiläinen, 84

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2015

Mer i ämnet