STCC i SVT – i tre år till

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart – det blir STCC och RallyX i tv-rutan och på bildskärmarna även under de tre kommande åren. Det står klart sedan SVT och STCC har skrivit under ett nytt treårsavtal.

– Det känns väldigt bra att SVT kan fortsätta bjuda tittarna på högoktanig svensk racing och rallycross, säger SVT:s projektledare Johan Ejeborg.

STCC har ett spännande koncept med en lyckad mix av permanenta banor och stadsarenor som Göteborgs hamn och Solvalla, säger Johan Ejeborg, projektledare SVT Sport.

Klart är att det blir sju deltävlingar på sju banor, varav Anderstorp är en av dem.

-Det känns jätteroligt att vara tillbaka på en så klassisk svensk motorsport-mark, där det dessutom kördes formel 1 mellan 1973-78, säger Jonas Lundin, nytillträdd vd på STCC AB.

SVT:s sändningsrättigheter omfattar enligt avtalet STCC, det för i år nystartade rallycrossmästerskapet RallyX, och samtliga supportklasser. Avtalet gäller från 2015 till 2017. Precis som i år kommer formatet att bli direktsändning i SVT Play med ett sammandrag som sänds i efterhand senare på kvällen i någon av STV:s huvudkanaler.

– Det känns fantastiskt bra att vi kan fortsätta det goda samarbete vi har haft med SVT under de tre senaste åren, säger Jonas Lundin, VD för STCC. Den breda publiken kommer vi som tidigare att nå via magasinet som kommer att sändas efterhand i någon av SVT:s huvudkanaler. SVT ligger långt fram i utvecklingen av sina tjänster på nätet och vi ser också fram emot att våra direktsändningar kommer att kunna följas i SVT Play.

– Vi är mycket glada att SVT kan fortsätta att sända STCC med RallyX. Det här är racing som tveklöst står sig väldigt bra i internationell konkurrens. STCC bjuder på en spännande mix av klasser och banor och vi är övertygade om att STCC-ledningen är redo att utveckla konceptet ytterligare de närmaste åren, säger Johan Ejeborg, projektledare SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.