Steinwall optimistisk i snöyran

Uppdaterad
Publicerad

Snöbristen i Sölden var ett snabbt övergående problem. På två dygn har det fallit massor av snö på glaciären och även byn Sölden är inbäddad i ett fint snötäcke inför helgens premiär på alpina världscupen.

– Det har ramlat ned en meter snö på berget senaste 48 timmarna, men jag vet att arrangörerna kommer att få till en bra bana, är det någonstans de lyckas så är det här säger Fredrik Steinwall, förbundskapten för de svenska damerna.

De svenska toppåkarna på damsidan är skadefria och har haft perfekta förutsättningar under försäsongen – men frågan är var de står när världscupen drar igång med storslalom på lördag.

– Jo, vi vet att de är snabba. Maria PH är rankad trea i världen och Jessica trea sedan förra året så vi vet att vi har snabba åkare inom laget, säger Fredrik Steinwall.

– Vi har matchat mot några utländska åkare, men lite pirrigt är det ändå inför premiären.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.