Foto: Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson: ”Vet inte om det övergått till bronkit”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson funderade på att ge upp redan på uppvärmningen inför dagens första varv på Augusta. Han mådde dåligt och det blev värre ute på banan. ”Det var tufft i dag, det var mer eller mindre bara att ta sig runt idag”, säger Stenson till SVT Sport.

Efter rundan kom förklaringen till det knackiga spelet. Stenson var inte frisk men kämpade storartat ändå. På det 12:e hålet slog svensken i vattnet med en dubbelbogey till följd. Då var världstvåan fyra över par. Men tre raka birdies gjorde att Stenson trots allt gick runt på en hygglig score – 73 slag.

– Det var tufft att bara ta sig runt. Efter uppvärmningen var jag redo att åka hem egentligen. Jag är sämre idag och i går eftermiddag var det inte bra. Jag ska åka och träffa min doktor nu och se vad han tycker, sa Stenson, som bara pratade med SVT Sport, innan han skyndade iväg till läkaren.

The Masters

– Jag vet inte om det övergått till bronkit...men det är hosta och knäna är lite mjuka och huvudet är lite lätt så det är väl inte... det hjälper inte när det är varmt och fuktigt där ute. Det suger energin ur en direkt. Nej, det var tufft i dag, det var mer eller mindre bara att ta sig runt idag.

Finns det risk att du bryter?

– Om jag blir sämre skulle jag tro det, ja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet