”Det var bara att parkera åt sidan”

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemands bil ”dog” i Svenska rallyt, nu tvingas han kliva av tävlingen. –Luften går ur en, säger Tidemand till SVT Sport.

Det tog tvärstopp för svenskhoppet Pontus Tidemand på dagens första, och totalt nionde, sträcka i Svenska rallyt. Han hängde med till första split-tiden men sedan ”dog” hans bil söder om Vansbro i Dalarna. Oljelampan hade börjat lysa och Tidemand försökte först köra vidare på högt varvtal.

–Vi kände att det började gå tyngre, då var det bara att parkera åt sidan, säger Tidemand till SVT Sport.   

Svenska rallyt 2013

–Han fick stopp strax före mål med motorproblem. Vi står beredda med service och nu blir det avgörande vad vi hittar, om han kan fortsätta eller inte, säger Tidemands mentor Bror Danielsson till SVT Sport.

Trasig vattenpump

Men det konstaterades tidigt att det var slutkört för dagen, och nu står det även klart att han får avbryta tävlingen helt och hållet. Bilen går inte att reparera efter att vattenpumpen i motorn lagt av helt och hållet.

Om Tidemand skulle kunna kört vidare hade han fått fem minuters tidstillägg för den missade sträckan.

–Det var synd. Vi hade en sjätteplats och hade gjort småjusteringar på bilen, så jag tror vi kunde fått bra tider i dag, säger Tidemand till sr.se.

Dubbelt franskt i topp

Sebastien Ogier leder Svenska rallyt efter den andra dagen i värmländska Hagfors. Han leder med 26,9 sekunder före landsmannen Sebastien Loeb. Norrmannen Mads Östberg ligger trea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2013

Mer i ämnet