Ett tjugotal cyklister var inblandade i den våldsamma kraschen under den tredje sträckan av Tour de France. Foto: TT Nyhetsbyrån/Christophe Ena

Stor krasch i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Efter ungefär tio mil av de tredje etappen av Tour de France kraschade ett stort antal cyklister i tätklungan. Fabian Cancellara, som bar den gula ledartröjan, var en av de inblandade och minst fyra cyklister tvingades avbryta loppet.

Det var under den tredje etappen av årets Tour de France som den otäcka kraschen var framme. Efter tio av 16 mil körde fransmannen William Bonnet omkull och tog med sig runt ett tjugotal andra cyklister.

En av de inblandade i kraschen var Fabian Cancellara, som bar den gula ledartröjan. Trots att schweizaren såg ut att ha ont kunde han resa sig upp och ta sig i mål.

Minst fyra cyklister har avbrytit loppet: William Bonnet, Dmitry Kozontchuk, Simon Gerrans och Tom Dumoulin. Efter kraschen låg Dumoulin på marken i smärta innan han fick behandling i en ambulans.

Loppet neutraliserades

Hastigheten vid kraschen ska enligt Eurosport ha legat på upp emot 60 kilometer i timmen.

Etappen neutraliserades tillfälligt direkt efter krachen då läkarteamet hade fullt upp med att ta hand om de skadade cyklisterna och inte hade haft resurser att klara av ännu en krasch.

Etappen återupptogs igen med ungefär fem mil kvar. Joachim Rodriguez var först i mål och vann några meter före Chris Froome, som nu tar över den gula ledartröjan. Han är bara en sekund före totaltvåan Tony Martin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.