Jordan Spieth Foto: TT Nyhetsbyrån

Stor USA-ledning i Presidents cup

Uppdaterad
Publicerad

Formatet har ändrats, men det verkar inte hjälpa för det internationella laget i Presidents cup. USA, som vunnit nio av tio upplagor av golftävlingen, är i 4-1-ledning efter första dagens spel i Incheon, Sydkorea.

Och det var precis som banritaren Jack Nicklaus förutspådde puttningen som avgjorde i foursomematcherna.

Exempelvis besegrade världsettan Jordan Spieth, i par med Dustin Johnson, nyzeeländarna Danny Lee och Marc Leishman redan på det 15:e hålet och kunde ha vunnit långt tidigare.

– Vi hade puttar för att vinna nästan varje hål, säger Spieth.

Den australiske världstvåan Jason Day, tillsammans med landsmannen Steven Bowditch, förlorade mot de amerikanska veteranerna Phil Mickelson och Zach Johnson efter puttmissar och den australiske stjärnan Adam Scott, i par med japanen Hideki Matsuyama, fick stryk av de långslående amerikanerna Bubba Watson och J B Holmes.

– Vi hade chansen att sätta puttarna, men gjorde det inte. Det var skillnaden, säger Scott.

För att göra det jämnare i Presidents cup, som är tävlingen mellan USA och övriga världen utom Europa, finns det från och med i år bara 30 poäng att spela om mot tidigare 34.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.