Stort drama när Sverige blev klart för semifinal

Med en minut kvar av matchen mot Portugal var Sverige ute ur EM.

Sedan kvitterade Simon Tibbling till 1–1 och fixade såväl semifinalplats som OS-biljett.

Nu väntar en helnordisk fajt mot Danmark på lördag.

”Det är nog mitt viktigaste mål i karriären”, säger Tibbling.

Sverige inledde den sista gruppspelsmatchen mot Portugal svagt och blev hårt tillbakapressade. Gruppettan hade många farliga målchanser medan Sveriges långbollar blev resultatlösa. Men blågult tog för sig mer och mer och höll 0–0 i paus.

I den andra halvleken kom Sverige ut som ett nytt lag och lyckades skapa längre anfall och fler skott på mål. Matchen såg ut att förbli mållös innan inhoppande Goncalo Pacience placerade in 1–0 i den 82:a matchminuten.

U21-EM 2015

Blytungt för Sverige som i det läget var ute ur turneringen eftersom Italien var i ledning mot England. Men Sverige reste sig ännu en gång.

Alexander Milosevic vann en nickduell i offensivt straffområde, bollen trillade ned hos Simon Tibbling som trängde sig fram genom försvaret och kvitterade till 1–1. Klockan visade då 89 minuter.

– Jag gör inte mål så ofta så man får ta vara på de man gör, säger Tibbling till TV4.

”Magiskt”

Inhoppande Tibbling, som ersatte Branimir Hrgota i början av den andra halvleken, hamnade då underst i en hög av euforiska svenskar.

– Någon gång ska man ju hamna underst i en hög också. Magiskt. Skitkul att vi är vidare. Helt fantastiskt verkligen, sa hjälten som hade svårt att hitta orden. Han var dock inte helt nöjd med den blågula insatsen.

– Vi gör en rätt dålig match men tar ändå poäng mot ett av de bästa lagen i turneringen.

Nu väntar semifinal mot Danmark på lördag. Portugal i sin tur ställs mot Tyskland.