Robert Karlsson visar fin form i England. Foto: TT Nyhetsbyrån

Succéstart för Karlsson i stortävling

Uppdaterad
Publicerad

Han har letat länge efter formen.

Men nu kan Robert Karlsson åter ha hittat den.

Han ligger tvåa i stortävlingen PGA-mästerskapet.

”Förhoppningsvis är det här starten på en bra vecka”, säger han.

45-årige Robert Karlsson har inte vunnit en proffstävling sedan 2010. Men nu tycks han åter ha hittat storformen.

Han spelade strålande på den första rundan av PGA-mästerskapet på Wentworth Club i engelska Surrey. När alla hade spelat klart den första rundan låg Karlsson på andra plats. Han gick runt på fem slag under par, två fler än italienaren Francesco Molinari.

Nordea Masters

”Kändes bra”        

– Jag har haft det lite kämpigt ett tag så det var skönt att spela bra under en 18-hålsrunda. Det kändes bra, säger Karlsson, som totalt har vunnit elva tävlingar på Europatouren, på tourens hemsida.

– Jag har gjort några bra enstaka rundor, men jag har inte spelat 72 hål på ett bra sätt. Men förhoppningsvis är det här starten på en bra vecka.

Karlssons formbesked är extra välkommet för de svenska golfsupportrarna nu, då den förre världssexan ska vara med i Nordea Masters i Malmö, som SVT Sport sänder om två veckor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet